Choď na obsah Choď na menu

Ako zvládnuť samotu a nezblázniť sa

30. 11. 2019

Prv si povieme čo to vlastne tá duševná samota je. Samotu sme zažili už asi všetci, či už vlastným pričinením alebo nie. Pocit kedy sa cítime bezbranne, sami, prežívame úzkosť a smútok v krajných prípadoch aj zlosť. Je to učenie, že nie si sám ked si sám. Povieme si prvé dva príklady z mojej skúsenosti kedy sa človek môže cítiť sám a vysvetlíme si prečo by sa tak cítiť naozaj nemusel.

1. Zlá rodinná situácia

Občas si v rodine nerozumieme všetci a vždy, máme každý svoje osobné problémy, ktoré si častokrát nevravíme a medzitým ako v sebe každý dusí vlastnú energetickú guličku a myslí na to ako z tej guličky urobiť už len prach ktorý bude postupne miznuť tak zabúdame byť empatický, zabúdame sa počúvať a držať spolu ako pravá rodina. Vyusťuje to do hádok a nepochopenia druhej strany. Cítime sa opustení ked na nás rodičia kričia alebo nás ignorujú a potom končíme v svojej izbe, v noci, v kúte, plačúci a snažíme sa pochopiť kde je chyba. Nebojte sa, vždy sa všetko deje preto, aby to z nás spravilo človeka akým sa máme stať. No nemali by sme si to mýliť s tým kedy nám chcú dobre. Nám sa ich konečný verdikt nepáči a tak trucujeme sme nahnevaní a neznášame ich. Majme chladnú hlavu vzchopme sa a uvedomme si ak nám ozaj ubližujú o pár rokov ako budeme dospelí môžeme odísť kľudne, po čase môžeme prerušiť kontakty tým teraz nejdem povedať že by sme sa mali vykašlať na našich rodičov. Len ukončiť vzťahy, ktoré  nám ubližujú . Netrápme sa nad niečim čo môže za pár chviľ byť už len zábavná spomienka.

2. Neprijatie v kolektíve

Kolektív nás väčšinou neprijme preto že sme iní, niečim odlišný od ostatných a tak v ľudoch rastie potreba rypnuť si či už zo závisti alebo z toho nášho princípu. Je dosť nepríjemné byť bez priateľov, odmietnutí svojimi vrstevníkmi ale uvedomme si že nikdy nie sme sami pokiaľ je tu s nami Boh, kráča po našom boku a drží nás aj v tých najhorších chvíľach on nás miluje a tak by sme nemali zúfať a trápiť sa nad tým ako sa s nami nikto nechce baviť, sme každý jednoducho iný a raz v živote nájdeme skutočných priateľov.

Prečo by sme sa mali trápiť nad tým že nás niekto nemá rád? nie je náš problem že sa dotyčnému nepáčíme. Majme sa radi sami lebo my sami sme práve svoji najlepší priatelia. V sebe nájde človek istotu a spozná sám seba tak ako sa môže spoznať len on sám. Nikdy nebudeme sami, máme Boha, ktorý pokiaľ je s nami tak už nebudeme musieť žiť život v samote. <3

 

Tip na dnešné čítanie: Biblia

stiahnut.jpg

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Marek - Úžasné

30. 11. 2019 18:10

Pekne napísané :)